Sleva 30% na kuchyně a 2 spotřebiče zdarma

KuchyňskáStudia.cz > Tipy a inspirace > Vyzkoušeli jsme za vás novou generaci trub Gorenje

Vyzkoušeli jsme za vás novou generaci trub Gorenje

Do všech kuchyňských studií nám dorazily nové trouby od Gorenje, které slibují takový zážitek z pečení, že jsme je zkrátka museli vyzkoušet. Zajímá vás, co všechno nové trouby umí a nabízejí? Tak se na ně pojďme společně podívat. 

Větší objem pro pořádný rodinný oběd

Máte rádi, když se čas od času sejde u stolu celá rodina? Trouby nové generace od Gorenje nabízejí o 30 % větší objem než klasické trouby. Díky tomu v nich bez problémů připravíte i celou svatomartinskou husu nebo jakýkoli jiný pokrm pro početnější osazenstvo rodinného stolu. V troubě o objemu 77 litrů navíc můžete připravovat více jídel najednou, a to hned na pěti úrovních. Ty jsou rozložené po celé troubě, nemusíte se tedy bát, že by došlo k nerovnoměrnému pečení.

Tvar inspirovaný pecí na dřevo

Trouby vám možná svým vnitřním uspořádáním na první pohled připomenou pece na dřevo. Je to skutečně tak. Tato podobnost přitom není vůbec náhodná. Tvůrci se inspirovali léty ověřeným tvarem, který zajišťuje rovnoměrné proudění vzduchu. Díky tomu bude každý pokrm i moučník tak akorát propečený, na povrchu křupavý a uvnitř krásně vláčný – a to i v případě, že se rozhodnete péct na všech pěti úrovních trouby. 

Z nuly na dvě stě za čtyři minuty

Modely Gorenje jsou ve světě pečicích trub těmi nejrychlejšími „sporťáky“. Vyhřátí na 200 °C zvládnou už za čtyři minuty, což je o 30 % rychlejší čas, než jaký mívají běžně dostupné trouby na trhu. 

Pára pro zdravé vaření i pečení chleba

Pečení v páře je zdravou a chutnou alternativou běžného pečení. Pokrmy snadno připravíte bez oleje, aniž byste se museli bát jejich vysušení nebo mdlé chuti. Díky páře zachováte všechny živiny a dosáhnete nejen rovnoměrného propečení, ale také výjimečně dobré chuti. Páru navíc ocení i všichni milovníci domácího chleba, protože s jejím použitím bude každý další pokus vypadat a chutnat jako z profesionální pekárny. Parní trouba vás navíc sama upozorní, kdy je ten správný čas funkci zapnout, nebo naopak vypnout, aby bylo jídlo skutečně lahodné. 

Vysoká teplota na pečení pizzy

Připravit si pizzu jako z pizzerie není v domácích podmínkách žádná sranda. Tedy jen do chvíle, než si pořídíte novou troubu Gorenje. Tu snadno vyhřejete na 300 °C, což je ideální teplota pro přípravu této oblíbené italské pochoutky. 

Trouba, která se sama vyčistí

To nejlepší na konec. Ano, čtete správně, trouby nové generace se dokážou samy vyčistit. Využívají k tomu funkci zvanou pyrolýza, kdy se trouba vyhřeje na úctyhodných 460 °C. Doslova na popel potom spálí všechny zaschlé nečistoty, včetně mastných skvrn. Po dokončení procesu stačí popel setřít a máte hotovo. Vaše pyrolytická trouba zase září čistotou a je připravená na další gastronomická dobrodružství. 

Nezávazný návrh
včetně cenové kalkulace

Kuchyně na míru
za 7-10 týdnů u vás

Instalační plány
pro stavbu a developera

97% spokojenost na webu recenze-kuchyne.cz

Naše prodejny