Sleva 45% na kuchyně

KuchyňskáStudia.cz > Tipy a inspirace > Kdy začít plánovat kuchyň?

Kdy začít plánovat kuchyň?

Čeká vás rekonstrukce, nebo dokonce výstavba nového domu? Přemýšlíte, kdy bude ten správný čas začít plánovat novou kuchyň? Dobře, že se ptáte. Je to totiž právě teď. 

Proč začít plánovat už teď?

Každá kuchyň je trochu jiná. To nemluvíme jen o designu, ale také o rozmístění skříněk, dřezu a spotřebičů. Jednotlivé kuchyně se tak od sebe liší v umístění elektrických zásuvek, odpadu a přívodu vody. Už ve fázi výstavby nebo rekonstrukce se proto vyplatí znát budoucí rozložení kuchyně. V opačném případě bude nutné instalace předělávat až po rekonstrukci. To pak znamená nejen zdržení celého projektu, ale také vyšší částku na faktuře za provedení stavebních úprav. A tady se asi shodneme, že to určitě nikdo nechceme. 

Jaký bude postup při plánování nové kuchyně?

1. S designérem projdete vaše přání, požadavky a možnosti

Ukážeme vám naše realizace, sáhnete si na pracovní desku, zkusíte otevřít každou skříňku a celkově načerpáte tolik inspiraci, že skoro nebudete vědět, co s ní. Stačí pro to udělat jediné. Zastavit se v některém z našich showroomů, kde vás přivítá návrhář kuchyní. Schůzku s ním si sjednáte jednoduše online. Ať už chcete kuchyň takovou, nebo makovou, designér si vyslechne všechna vaše přání a požadavky, kterým dá reálnou 3D podobu. No dobře, úplně všem možná ne – přece jen kuchyňskou linku, která se sama uklízí, ještě nikdo nevymyslel. Všechno ostatní ale v nové kuchyni najdete.

3D návrh kuchyně
Schůzka na studiu a 3D návrh kuchyně

2. Projekt poslouží stavební firmě

Výsledkem schůzky s designérem bude přibližný projekt nové kuchyně. Přibližný proto, že v této fázi ještě nemůžeme nic zaměřit (ano, vždyť naše místnost zatím ani neexistuje). Projekt zahrnující instalační doporučení jistě rádi uvidí ve stavební firmě, která má výstavbu nebo rekonstrukci vašeho domu na starost. Ušetří jim totiž spoustu práce při rozmisťování už zmíněných zásuvek, odpadů a vody. Vy se tak vyhnete budoucím úpravám, které zvyšují stavební pracnost i rozpočet.

Projekt pro přípravu vody, elektřiny a odpadů

3. Po dokončení stěn a podlahy si přeměříme prostor

Abychom se mohli pustit do výroby kuchyně, změříme si nově vzniklý prostor. Samozřejmě musíme počkat na dokončení stěn a podlahy, abychom mohli měřit s přesností na milimetry. Díky tomu pak vaše nová kuchyň sedne na vyhrazené místo jako ulitá a každý šroubek zapadne přesně tam, kam má. 

Kuchyně na míru do každého prostoru

4. Po 2–3 měsících budete mít novou kuchyň

Jakmile bude zaměřeno, zadáme výrobu vaší kuchyně opravdovým profíkům. A když už je řeč o profících, nesmíme zapomenout na naše skvělé montážníky, kteří vám hotovou kuchyň přijedou namontovat. Už několikrát jsme se přesvědčili, že je jen tak něco nerozhází a vždy na počkání vykouzlí hotový zázrak. Ten další se může odehrát přímo u vás.

Nezávazný návrh
včetně cenové kalkulace

Kuchyně na míru
za 7-10 týdnů u vás

Instalační plány
pro stavbu a developera

97% spokojenost na webu recenze-kuchyne.cz

Naše prodejny